Piektdien, 27. septembrī "Eiropas Zinātnieku nakts 2024" pasākumi Latvijas Universitātes (LU) Akadēmisko centru pārvērta par īstu atklājumu centru, pulcējot tūkstošiem zinātkāru prātu. Vairāk nekā 70 zinātniskajās stacijās gan Rīgā, gan citviet valstī notika eksperimenti, tehnoloģiju demonstrējumi un aizraujošas meistarklases, nodrošinot ikvienam apmeklētājam iespēju iepazīt zinātni vēl mazliet tuvāk.

Šī gada Zinātnieku nakts bija iespaidīga un iedvesmojoša pieredze, kas atgādināja, ka zinātne nav tikai akadēmiskajā vidē – tā ir ikvienā no mums. Šis notikums uzrunāja gan bērnus, gan pieaugušos, un, ņemot vērā lielo interesi un pozitīvās atsauksmes, varam būt droši, ka arī nākotnē LU Zinātnieku nakts turpinās attīstīties un pulcēt aizvien vairāk zinātnes mīļotāju. 

LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte bija sagatavojusi daudzpusīgu un aizraujošu programmu - gan virtuālās realitātes darbnīcu, kurā ikviens varēja radīt savu mākslas darbu, gan izglītojošās robotikas darbnīcu, kas bērniem piedāvāja iespēju konstruēt un programmēt robotus, gan arī izglītojošo spēļu stūrīti, kur bērni un jaunieši varēja izmēģināt spēkus dažādu uzdevumu risināšanā. Šogad apmeklētājiem bija iespēja izzināt arī elektriskās ķēdes veidošanas principus un uzspēlēt banānu klavieres un želejas bungas, kas bija aizraujošs piedzīvojums jebura vecuma apmeklētājam.

Foto no pasākuma būs skatāmi LU Fotoarhīvā.  

Pasākums “Zinātnieku nakts” Latvijā notiek Eiropas Komisijas iniciētā pasākuma “Eiropas Zinātnieku nakts” ietvaros katru gadu septembra pēdējā piektdienā. Tā mērķis ir tuvināt zinātnisko pētniecību sabiedrībai, veicinot īpaši jauniešu interesi par zinātni un tās lomu cilvēka ikdienas dzīvē.

Dalīties