LU stends izstādē “RIGA FURNITURE & INTERIOR” Ķīpsalā

Pagājušajā nedēļā noslēdzās ikgadējais visu dizaina nozaru konkurss izglītības iestāžu audzēkņiem un studentiem “Dizaina arēna 2024”. Tas ir vienīgais šāds konkurss Latvijas mērogā, un to rīko Latvijas Dizaineru savienība. Profesionālā bakalaura programmas “Māksla” studentu diplomdarbi šim konkursam dažādās kategorijās tiek pieteikti jau vairāk nekā desmit gadus.

Augstskolu grupā šogad tika pieteikti 55 darbi, tostarp 12 darbi – kategorijā “Dizaina pētniecība”; no tiem 17 darbi tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai. Pēc starptautiskas žūrijas vērtējuma, otrajā kārtā iekļuva arī divi Latvijas Universitātes jauno dizaineru darbi (abu diplomdarbu vadītājs – Aivars Plotka), kas tika pieteikti kategorijā “Saziņas dizains”:

  • Elīnas Purlāces veidotais dizains Andra Kalnozola grāmatai “Kalendārs mani sauc”;
  • Egitas Kopštāles krāsojamo lapu komplekts ar latviešu mākslinieku darbiem.

Konkursa noslēgums tika rīkots reizē ar izstādi “RIGA FURNITURE & INTERIOR” laikā no 11. līdz 13. oktobrim Ķīpsalas izstāžu hallē, kur tika izstādīti arī “Dizaina arēna 2024” otrajā kārtā iekļuvušie darbi.

11. oktobrī tika paziņoti un apbalvoti konkursa laureāti, un 1. vietu “Saziņas dizaina” kategorijā un titulu “Gada labākais students dizainā” ieguvusi Elīna Purlāce. Tas ir patīkams un motivējošs novērtējums fakultātes pasniedzēju darbam, kas nereti pārsniedz ierastā ikdienas studiju procesa robežas un prasa lielu radošo un emocionālo iedziļināšanos. Aivara Plotkas diplomandu darbi augstu novērtēti jau iepriekšējos konkursos, studenti viņu pazīst kā ļoti kompetentu un prasīgu diplomdarbu vadītāju.

Tāpat priecājamies par mūsu kolēģi Gaļinu Asmaiti, kuras vadītais darbs Ogres tehnikumā ieguvis 1. vietu skolu konkursa kategorijā “Vides dizains” .


Izstādes stenda organizēšanā, iekārtošanā un popularizēšanā piedalījās docētāji Andra Irbīte, Austra Celmiņa-Ķeirāne, Aivars Plotka un Agris Dzilna, metodiķe Katrīna Līva Karaša, studenti Laine Rekele, Nora Gintere, Stefans Gricenko, Gabriela Pabērza un Nikola Sladze. Paldies LU IZPF, LU IZP bibliotēkai un LU Komunikācijas departamentam par atbalstu!

Dalīties