Gadskārtējo Psiholoģijas dienu ietvaros 12.oktobrī tika pasniegta balva “Gada psihologs 2024” ar nolūku izteikt atzinību psihologiem, kas ar savu darbību ir snieguši īpašu ieguldījumu sabiedrības psiholoģiskajā veselībā vai sasnieguši izcilus rezultātus pētniecībā, tādējādi veicinot psihologu motivāciju, veidot un īstenot uz ētiskiem un likumīgiem principiem balstītu psihologu praksi, kā arī popularizēt mūsdienu psiholoģijas zinātnes atziņas sabiedrībā.

Gada balvu piešķir četrās kategorijās: “Par ieguldījumu psiholoģijas zinātnes attīstībā”, “Par ieguldījumu psihologa profesijas attīstībā”, “Gada jaunais zinātnieks” un “Par ieguldījumu sabiedrības garīgās veselības veicināšanā”.

Esam ļoti lepni, ka Latvijas Universitātes (LU) Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes (IZPF) mācībspēki ir saņēmuši balvas trijās no šim nominācijām:

Nominācijā "Gada jaunais zinātnieks" goda nosaukumu saņēma 

LU IZPF lektore Inese Lapsiņa.

Nominācijā “Par ieguldījumu psiholoģijas zinātnes attīstībā” balvu saņēma

LU IZPF vadošais pētnieks, profesors Ģirts Dimdiņš

Nominācijā “Par ieguldījumu psihologa profesijas attīstībā” balvu ieguva

LU IZPF vadošā pētnieka p.i., asociētā profesore Ieva Stokenberga.

 

Nominācijā “Gada jaunais zinātnieks” goda nosaukumu “Gada psihologs 2024” saņēma Inese Lapsiņa, Mg. Psych., Latvijas Universitātes doktorante. Inese Lapsiņa ir viena no programmas STOP4-7 ieviesējām Latvijā, bērnu, vecāku un pedagogu trenere. Programmas mērķis ir mazināt bērnu problemātisko uzvedību, mācot vecākus pielietot pozitīvās audzināšanas principus.

Nominācijā “Par ieguldījumu psiholoģijas zinātnes attīstībā” goda nosaukumu “Gada psihologs 2024” saņēma Latvijas Universitātes profesors, Dr.psych. Ģirts Dimdiņš. Ģirts Dimdiņš ir mācībspēks, kas ir daudzus studentus iedvesmojis veikt pētnieciskos darbus sociālajā psiholoģijā, ir adaptējis virkni sociālās psiholoģijas instrumentu lietošanai Latvijā, ir veicinājis sadarbību starp Baltijas un Eiropas psiholoģijas studentiem, psihologiem un profesoriem jau kopš 1990. gadu vidus.

Dr. psych. Ieva Stokenberga apbalvojumu saņem par LU Psiholoģijas nodaļas nepārtraukto darbību un studentu izglītošanu pandēmijas laikos un pēc tās, Latvijas Universitātes reformu laikā, spējot pielāgoties straujām izmaiņām un nezaudējot izglītības kvalitāti, par studentu iesaisti zinātniskajos projektos, par pierādījumiem balstītu informatīvos materiālu gatavošanu par jauniešu seksualitātes jautājumiem un sadarbību ar Latvijas veselības institūcijām, kā arī Ukrainas psihologu izglītošanu.

Sveicam un lepojamies!


 

Dalīties