IT Izglītības fonds Start(IT) sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāti (IZPF) 21. oktobrī organizē klātienes konferenci “Izglītības tehnoloģiju diena”. 

Konference būs veltīta mākslīgā intelekta jautājumiem un praktiskām darbnīcām, kurās varēs izmēģināt sev interesējošo izglītības tehnoloģiju.


PIETEIKTIES KONFERENCEI >ŠEIT<

KONFERENCES PROGRAMMA PDF FORMĀTĀ PIEEJAMA >ŠEIT<



KONFERENCES PROGRAMMA:


⏰ 12.00 - 13.00

IEDVESMAS STĀSTI 

  • KĀ MĀKSLĪGAIS INTELEKTS MAINA PROGRAMMĒŠANAS MĀCĪŠANU: MANA PIEREDZE. / Mārtiņš Bērziņš,  programmesana2.lv, Smiltenes vidusskola /
  • MĀKSLĪGAIS INTELEKTS IZGLĪTĪBĀ. IDEJAS NODARBĪBĀM AR SKOLĒNIEM. / Linda Sinka, RTU Rīgas Biznesa skola, LearnIT /
  • KO SKOLĒNI ZINA UN KĀ ŠOBRĪD LIETO MĀKSLĪGO INTELEKTU LATVIJĀ? / Astra Rūdolfa, LU /
  • KĀ ATBALSTĪT SKOLOTĀJUS MĀKSLĪGĀ INTELEKTA LAIKMETĀ? LIMBAŽU VALSTS ĢIMNĀZIJAS PIEREDZES STĀSTS. / Edīte Sarva, Limbažu Valsts ģimnāzija /
  • VAI MĀKSLĪGAIS INTELEKTS MAINĪS TO, KĀ MĀCĀM UN MĀCĀMIES? / Kaspars Kauliņš, SIA “Tilde”/
  • MĀKSLĪGĀ INTELEKTA DROŠĪBAS ASPEKTI / Jānis Džeriņš, CERT.LV /


⏰ 13.15 - 14.00

DISKUSIJA “KĀ MĀKSLĪGAIS INTELEKTS IETEKMĒ/ IETEKMĒS SKOLU UN MĀCĪŠANOS?”

Pieredzes stāstu autoru diskusija ar auditoriju


 ⏰ 14.00 - 14.30

KAFIJAS PAUZE


⏰ 14.30 - 16.00

PARALĒLĀS DARBNĪCAS AR IZGLĪTĪBAS TEHNOLOĢIJĀM


1. IZGLĪTOJOŠĀ ROBOTIKA

Izglītojošās robotikas aktivitātēm mācību procesā ir potenciāls sekmēt audzēkņos dažādu jomu kompetences. Šajā darbnīcā katram būs iespēja pārliecināties, vai uzdevumi ar robotiem veido aktīvās mācīšanās pieredzi un piedāvā gan fiziski, gan mentāli aktīvu darbību mācību procesā. Tās laikā tiks piedāvātas aktivitātes ar dažādiem izglītojošajiem robotiem, kas piemēroti dažādiem izglītības posmiem - BeeBot, Ozobot, Photon, Lego Education SPIKE, iRobot Root.

/ Ketlīna Tumase, LU IZPF zinātniskā asistente, docētāja /


2. DIGITĀLĀ MĀKSLA

Radošā darbnīca piedāvā iespēju iepazīt Procreate — vadošo digitālās mākslas lietotni, kas ir pieejama uz Apple iPad planšetēm. Šajā darbnīcā dalībnieki apgūs Procreate pamatfunkcijas un iegūs izpratni par šīs tehnoloģijas izmantošanas iespējām savā pedagoģiskajā praksē.

/ Anna Ansone, LU IZPF docētāja un eksperte /

 

3. IMERSĪVĀS TEHNOLOĢIJAS IZGLĪTĪBĀ

Darbnīcā iepazīsim imersīvās tehnoloģijas – papildināto, virtuālo un jaukto realitāti. Šīs tehnoloģijas pēdējos gados ir guvušas strauju attīstību un tiek uzskatītas par nākotnes tehnoloģijām dažādās jomās, tostarp izglītībā un medicīnā. Darbnīcē ne tikai izmēģināsim katru tehnoloģijas veidu, bet arī uzzināsim par to darbības principiem, kā arī par to, kā tās var pielietot mācību procesā.

/ Zinta Zālīte-Supe, LU IZPF zinātniskā asistente, docētāja /

 

4. MĀKSLĪGĀ INTELEKTA RĪKI IZGLĪTĪBĀ: PRAKTISKAS IESPĒJAS UN PIELIETOJUMS

Darbnīca ir veltīta tam, lai skolotāji iepazītos ar mākslīgā intelekta (MI) būtību un iespējām izglītībā. Dalībnieki praktiski strādās ar dažādiem MI rīkiem, piemēram, Google Gemini, ChatGPT un Microsoft Copilot, lai saprastu, kā tos efektīvi izmantot ikdienas mācību procesā – vērtēšanas uzdevumu izveidē, rubriku sagatavošanā, tematisko plānu izstrādē un mācību materiālu (slaidu) sagatavošanā. Meistarklase sniegs praktiskas zināšanas par uzvedņu (promptu) veidošanu, lai veiksmīgi komunicētu ar MI un iegūtu maksimālu labumu.

/ Anna Beāte Būmane, matemātikas skolotāja Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā, AI un tehnoloģiju entuziaste /


Konferenci rīko IT Izglītības fonds sadarbībā ar LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāti projekta “Ideal Future” ietvaros. 



Integrated Digital Educational Leadership for the Future Teaching Academy (IDEAL Futures, project no. 101104194). Founded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.

Dalīties