@Ingrīda Irbe (Latvija). Blue/yellow

2023. gada 8. decembrī Viļņā, Lietuvas Mākslinieku savienības Izstāžu zālē notika mākslas darbu tiešsaites izstāde – izsole  "Cīņa uz uzvaru”.

Interesentiem bija iespējas apskatīt un iegādāties Baltijas, Polijas un Ukrainas mākslinieku darbus. Izsolē savāktie līdzekļi tiks izlietoti ukraiņu karavīru dzīvību glābšanai frontē, stiprinot feldšeru spēkus un aprīkojot tos ar nepieciešamo ekipējumu.

Kopumā tika saņemti vairāk nekā 200 mākslinieku darbi. Mākslas cienītāji tiek aicināti apmeklēt izstādi  tiešraidē. Izsoles "Cīņa uz uzvaru" iniciatori ir Eiropas Parlamenta deputāta Petros Auštrevičus birojs un Lietuvas Mākslinieku savienība. Atbalsta nodošanu feldšeriem, kuri glābj karavīru dzīvības Ukrainā, nodrošinās organizācija Blue/Yellow sadarbībā ar Polijas brīvprātīgo feldšeru organizāciju Avangarda. Avangarda ir Polijas brīvprātīgo mediķu komanda, kas strādā kopā ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem, un Polijas prezidents tai jau šā gada novembrī ir piešķīris Ordeni Par Drosmi un Uzupurēšanos. Lielākā daļa izsolē iegūto līdzekļu tiks izmantoti, lai iegādātos būtiskus medicīnas piederumus un aprīkojumu, kas glābj dzīvības Ukrainas frontē.

 

Šajā izstādē - izsolē piedalījās LU PPMF lektore, gleznotāja Ingrīda Irbe

Dalīties