No šī gada no 17.maija līdz 1.jūlijam Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā norisinājās 18. Latvijas medaļu mākslas triennāle.

Trienālē piedalījās 24 autori, tai skaitā Latvijas Universitāte Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes Mākslas nodaļas docents Juris Nikiforovs, jeb Nikifs.

Izstādē tika eksponēts plašs un vispusīgs pēdējo triju gadu autoru veikums latviešu medaļu mākslas jomā. Stilu un rokrakstu daudzveidība, izpildes tehnika un materiālu daudzpusība raksturoja medaljeru sniegumu. Šajā izstādē bija redzamas medaļas, kas darinātas no tradicionāla materiāla- bronzas, kā arī no citiem klasiskiem un mūsdienu materiāliem- koka, stikla, porcelāna, keramikas, alumīnija, misiņa, svina, alvas, vilnas, akrilika sveķiem, emaljas, keramofiksa.

Jāatzīmē, ka Latvijas Medaļu triennāles notiek ik pa trim gadiem. 17. triennāle notika Covid pandēmijas laikā un tādēļ bija virtuāla. 18. triennāli jau tradicionāli rīko Latvijas Medaļu mākslas klubs sadarbībā ar LU Akadēmisko bibliotēku. 

Dalīties