Foto no projekta dalībnieku privātā arhīva

Laikā no 7.oktobra līdz 11.oktobrim Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes docētājas Indra Odiņa, Ieva Margeviča-Grinberga, Anna Stavicka, Evija Latkovska, Ligita Grigule un Simona Semjonova un Latviešu valodas aģentūras pārstāves Ērika Pičukāne, Indra Lapinska un Anita Sniedze uzņēma projekta ERASMUS+ KA220-HED - Cooperation partnerships in higher education "Developing Reading Skills With and Through Digital Technologies" (eREAD) (projekta Nr. KA220-HED-AA3F9CEE) kolēģus no Igaunijas (Tartu Universitātes Narvas koledžas, Igaunijas Integrācijas fonda, Rakveres Rohuaia pirmsskolas), Slovēnijas (Primorskas Universitātes un Koperas Tautas Universitātes) un Ukrainas (Harkivas Nacionālās Universitātes un Zaporižjas Nacionālās Universitātes). Projekta mērķis ir veicināt katras valsts valodas apguvi tās ieceļotāju populācijā, izmantojot digitālos rīkus.

Nedēļu ilgajā semināru un izglītības iestāžu vizīšu laikā, tika pārrunāts līdzšinējais projekta progress attiecībā uz izveidotā un aprobētā augstskolu studiju kursa un izstrādātā profesionālās tālākizglītības kursa dzimtās valodas kā svešvalodas skolotājiem saturu. Viesi iepazinās ar latviešu valodas apguves veicināšanas iniciatīvām un lasītprasmes apguvi, izmantojot digitālās iespējas, apmeklējot Nacionālās Bibliotēkas Bērnu literatūras centru, Ukraiņu atbalsta centru ‘Gribu palīdzēt bēgļiem’, Ekziperī Starptautisko skolu, Jūrmalas Izglītības pārvaldi un Jūrmalas muzeju.

Projekta partneru tālākais darbs būs aprobēt tehnoloģijās balstītu dzimtās valodas apguves profesionālās pilnveides kursu skolotājiem un izstrādāt atvērtas pieejas MOOC kursu jebkuram valodas apguves interesentam.

 

   

 

Projekta FB konts: https://www.facebook.com/groups/606651128093823

Dalīties