No 16. līdz 19.septembrim LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes docētājas Evija Latkovska un Anna Stavicka viesojās Greifsvaldes Universitātē (Universität Greifswald) Vācijā, piedaloties Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienesta projekta “Mācību process starptautiskā vidē” (DAAD “Teaching Internationally”) noslēguma konferencē “MI un starptautiska vide skolotāju izglītībā” (“AI and Internationalisation in Teacher Education”).

Vizītes laikā ar projekta dalībvalstu – Greifsvaldes Universitāte Vācijā; Maltas Universitātes; Bīskapa Grosetestes Universitāte, Lielbritānijā; Hanojas Universitāte, Vjetnamā – partneriem tika analizēts projektā paveiktais un ieskicēti iespējamie tālākās sadarbības virzieni projekta pieteikumam finansēšanas periodā no 2025. līdz 2030.gadam.

Četru piesātinātu konferences darba dienu laikā ar mākslīgo intelektu saistītu tematiku koncentrētos semināros tika pievērsta uzmanība tā ietekmei uz topošo skolotāju izglītības procesu. Tika analizētas MI lietošanas iespējas kā docētāju, tā studentu profesionālajā darbībā, akcentējot stundu plānu veidošanu, studiju uzdevumu izstrādi un studiju rezultātu vērtēšanu. Diskusijās tika apspriesti izaicinājumi saistībā ar topošo skolotāju akadēmiskās rakstītprasmes apguvi un vērtēšanu.   

Semināru tematikas dažādība aplūkojama konferences mājas lapā: https://gulb.uni-greifswald.de/studium/vor-dem-studium/lehramt-studieren/teaching-internationally/final-conference- 

Projekta mājas lapa: https://gulb.uni-greifswald.de/gulb/aktuelles-1-1-1/aktuelle-projekte/teaching-internationally/

Greifsvaldes Universitātes mājas lapa: https://www.uni-greifswald.de/en/

Dalīties